Üye Paneli

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mardin ili Artuklu ilçesinde eğitim ve araştırma hastanesi olarak faaliyet göstermektedir. Hastanemiz 1967 yılında eski şehir yerleşkesi olarak da bilinen Eski Mardin (Yukarı Mardin)’de kurulmuştur. Daha sonra günün şartlarına göre hizmet verilen nüfusun artmasıyla Mardin Artuklu merkez ilçesi Yenişehir’de 150 Yataklı yeni bir hastane 1991 yılında yapımına başlanmış 2005 yılında ise hizmete açılmıştır. Mevcut binamız ise 08.03.2012 yılında inşaat çalışmalarına başlanmış 10.08.2015 tarihinde ilk olarak 300 yataklı hizmete açılmış daha sonra Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin taşınmasıyla hastanemiz olan Mardin Devlet Hastanesi 400 yataklı A1 rolüne sahip hastane haline gelmiştir. 2021 yılında Mardin Devlet Hastanesi, Artuklu Üniversitesi bünyesindeki Tıp Fakültesine bağlı olarak Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne dönüştürüldü.

Hastanemiz toplam 45973 m² inşaat alanına sahip olup; toplamda (A1.A2, C, B1, B2, D1, D2) olmak üzere 7 Blok binadan oluşmaktadır.

Hastanemizin (Nükleer Tıp, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Enfeksiyonlu Hasta, Mutfak Girişi, Servis Girişi, Sığınak ve Kapalı Otopark Girişi, Acil Servis Ayakta Hasta Girişi, Acil Servis Girişi, Ana Hastane Girişi, Poliklinik Girişi, Hemodiyaliz Girişi, Kazan Dairesi Girişi, Morg Girişi) olmak üzere 13 noktadan girişleri bulunmaktadır.

B1 ve B2 bloklarımız bodrum+zemin+6 kattan oluşmaktadır. B2 bloğun bodrum katında Eczane, ilaç deposu. Klinik Laboratuvar. B1 bloğun bodrum katında Diyaliz Salonu, Hepatit b-c hasta odaları, Kuduz Tecrit Odası bulunmaktadır. Zemin+6 kat hasta yataklı servisleri olarak tasarlanmıştır.

C bloğumuz bodrum+zemin+6 kat+mekanik katlardan oluşmaktadır. Bodrum katta İbadethane, Arşiv, Elektrik ana pano odası, Zemin katta İdari odalar ile ziyaretçi bekleme holünden oluşmaktadır. 1 ve 2. Katlarda yine idari odalar ve ziyaretçi bekleme hollerinden oluşmaktadır. 3, 4, 5, 6.katlarda ziyaretçi bekleme salonları mevcuttur. 7.katımız mekanik kat (Klima, Elektrik, Havalandırma vb. santral ve panolar ) olarak tasarlanmıştır.

A1-a2 bloklarımız bodrum+zemin+2 kattan oluşmaktadır. Bodrum katta, yemekhane, çamaşırhane, sığınak, kazan dairesi, depolar, morg, (Azot basınçlı hava oksijen, L.P.G., Vakum Odaları) tıbbi ve evsel atık, atölyeler, modüler soğuk depolar mevcuttur. Zemin kat hastanenin acil bölümü olarak tasarlanmıştır. 1.katta Ameliyathane ve Yoğun Bakım katı olarak tasarlanmıştır. 2.katta İdari Bürolar, Toplantı Odası, Konferans salonu (150 kişilik Op.Dr.Mehmet Ragıp Ekmen), Klima Santrallerinin bulunduğu bölüm, Sterilizasyon, Kütüphane, Yemek Salonu, Bilgi İşlem, Santral Odası, İdari Arşiv odası bulunmaktadır.

D1-D2 bloklarımız bodrum+zemin+2 kattan oluşmaktadır. Bodrum katta KETEM, Nükleer Tıp, Radyo Aktif Tıbbi Atık, Röntgen odaları, Ultrason odaları, Tomografi, M.R., Mamografi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapist odaları, Jinekolog, U.S.G., Kemik Dansimetre. Film ve Banyo, Masaj Odası bulunmaktadır. Zemin katta muayene odaları, E.K.G. Odası, Kan Alma, Kardiyoloji Polikliniği, K.B.B., Cildiye, Ortopedi, Odiyometri, Alçı Deposu ve odası, Sosyal idari birimler. 1. Katta Cerrahi Poliklinikler, Göz Polikliniği bulunmaktadır. 2. Katta Laboratuvarlar, Anjiyografi ve Endoskopi Bekleme holleri, Arşiv mahalleri bulunmaktadır.

Hastanemiz de tek kişilik hasta yatak odaları 55 adet, çift kişilik hasta yatak odaları 109 adet, süit hasta yatak odası 14 oda toplamda 178 oda, 395 yatak bulunmaktadır. Hastanemizde 67 Muayene Odası ve 30 Destek Odası bulunmaktadır.

Ayrıca Diyaliz Salonunda 21, Dahili Yoğun Bakımda 5, Koroner Yoğun Bakımda 5 Cerrahi Yoğun Bakımda 10, Genel Yoğun Bakımda 9 çocuk Yoğun Bakım 11 Yeni Doğan Yoğun Bakımda 34 Küvöz, 4 Genel Yoğun Bakım olmak üzere toplam 44 yatak ayrıca bulunmaktadır.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 adet Genel, 2 adet özellikli, toplam 10 Ameliyathane bulunmaktadır. 5 adet Röntgen, 1 M.R., 1 Mamografi, 2 Bilgisayarlı Tomografi, 2 Ultrason, 1 Nükleer Tıp Rezonans görüntüleme, 2 Gama Kamera Odası ve Anjiyografi, Görme Alanı, Göz Anjiyo, Göz Yağ Lazer, Bronoskopi, Endoskopi, Kolonoskopi, Üroflometre, Ürodanami, E.S.W.L., Kemik Dansitometri, Uyku Laboratuvarı, Patoloji Laboratuvarı bulunmaktadır.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Merkezi Hastane ve Hekim Randevu Sistemini (MHRS) kullanarak online randevu alabilir veya Alo 182 hattını arayarak operatörden randevunuzu alabilirsiniz.

Soru, öneri veya şikayetleriniz ile ilgili olarak yetkililere erişmek, doktor listesi, sunulan hizmetler ile ilgili bilgi almak ve telefonla veya internetten online randevu almak için Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Nur Mah. Vali Ozan Cad. 4 Sok. No:3 Artuklu, Mardin

Hizmetler / Bölümler

Şehir

Google Yorumları

2,9
182 yorum
  • Buket Gökçe Türk Demir

    Bu kadar berbat, bu kadar pis bir hastane olamaz. Acildeki doktorların çoğu ilgisiz, triyajda çalışanlar insanları dövmekten beter ediyor. Bi gitseniz lavaboya giremezsiniz pislikten. Çocuk lavaboları ayrı leş, yetişkin lavaboları ap ayrı leş. Serum takılırsa yattığınız yerden kolera salgını bile kapabilirsiniz serumunuzu taktırıp gidip evde bitmesini bekleyin o pislikte başınıza her türlü hastalık gelir. Kan tahlili verdim. Doktora gideceğim. 24 saattir sonuçlar onaylanmadı. Tek tuşa basacak merkez laboratuvar. Basamadı demekki.. telefonlara asla asla ulaşamazsınız açmazlar. Çok çaldırırsanız açıp suratınıza anında kapatırlar. Sonuç olarak Fahrettin Koca bu hastanelerle övünmeyi bırak.

  • divane divane
    divane divane
    bir ay önce

    Kadın doğum doktoruna gittim emar istedi. Emar günü iki terbiyesiz hakaret edip bağırdı sözde başhekime gittim durum farklı değildi. Bir diğer sorunda aynı kadın doktorundan bir daha randevu alınamıyor?? Başka bir doktordan alınabiliyor ve onada sil baştan tahatsızlığı anlatıp yine kan vermek zorunda kalıyorsunuz . Aynı doktordan randevu alınamayınca tedavi hep yarıda kalıyor . Ameliyatlık bir durumda bile her defasında farklı doktorlara randevu kesilebiliyor . Aynı doktordan randevu alınabilinsin ki her defasında tedavi yarım kalmasın. Bu futbol maçı değilki her defasında değişiyor. Bazende aynı doktoru gidip sorunca ne hikmetse doktor yok planlı çalışıyor deniyor bu nasıl bir hastane? Randevusuz de gitmek mümkün olsun doktorlara.. Hijyen gelince tuvaletler girilecek gibi değil sözde temizlik yapılıyor ama ortada temizlik yok! Ek binada ( yeni bina) refakatçi kaldığımda odadakı tuvalet banyo tam bir rezaletti sadece çöp çıkartılıyor temizlik asla yapılmıyor giderlerde pis kokular yayılıyor soğukta mecburen odanın camını açık bırakmak zorunda kaldım. Orda hastalarla ilgilenen sözde hemşireleri hastanın serumu bitti diye çağırınca gelmiyorlar bile odada oturup kahkahalar havalarda uçuşuyor ilgilenme asla yok! Hasta için ameliyat yerine buz koyulması gerekiyordu odada buz olmadığı için gidip istedim bana dedikleri "git diğer hastaların odasında iste orda vardır.. Bu nasıl bir hastane? Başhekime de bir şey söylenemiyor oda ayrı birşey oturduğu yerde sade milleti azarlıyor...

  • fatma Bilir
    fatma Bilir
    3 ay önce

    Bir yıldızı bile hak etmiyor 15gündür alamadığım randevu perinataloji bölümü var madem hizmet verilmiycek kapatın. Ne 182 den ne mhrsden randevu alamıyorum hastaneyi arıyorum hastane santrale santral açıp kapatıyor orayada bağlanmak büyük bir çaba ve sabır gerektiriyor kesinlikle telefonda konuşanlarda zerre saygı yok aşırı ego sanırsın hastaneyi ilk onlar bulmuş edaları kaba ve hadsiz bir şekilde konuşup bilgi vermden suratına telafon kapatan bir devlet hastanesi A dan Z ye tüm çalışanlarının gözetilmesi gerekiyor randevusuz zaten bakan ilgilenen yok ölüyorum desen randevu al ölmezsen gelrisinı hesabı gerçekten çok sinir bozucu koskoca hastanede işini göremiyorsun berabt.

  • S. B.
    S. B.
    3 ay önce

    23 ocak saat 23 sularında ve 24 ocak saat 01 arasinda kadin doğum acil servisindeki nobetci iki hemsire ve dogumhanedeki bir hemşire de çok ciddi üslup sorunu vardır.. hemşirenin dikiş atılan birine senin acı esigin düşükmus diyip dalga gecmek ne haddine.. yapması gereken hastayı rahatlatıp isini yapmak değil midir? Aynı şekilde hasta yakinina bağırmak neden? Karşılaştığımız bu hareketler çok yakışıksız.. zaten panik halde olan hastaya ve yakınına bu çirkin üslupla konuşmak çok yanlış. Umarım uslubunuzu bir an önce düzeltirsiniz ve bunun icin gereken adimlar atilir. Neyseki üslubu ve mesleki etiği düzgün olan hemsilerimiz daha fazla kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

  • BÜLENT YILMAZ
    BÜLENT YILMAZ
    4 ay önce

    Yeni bence biraz daha insani olmuş. Fena değil. Ama her zaman diyorum doktora hakkını ver ama kadın doğum uzmanı 40 hasta bakarım başka bakmam diyemez bence. Tamam doktor var sa eyvallah ama dünyada kadar insan randevu alamıyor nasıl olacak böyle. Vergini ver sigortanı yatır ama üstüne devlet hastanesine gidemiyorsun. Üstüne özel hastanede 500-600 tl ye git muayene ol. Mardin insanı bunu halkletmiyor

Yorum Ekle

Bir yanıt yazın

Randevu

Geri Bilidirm
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Lütfen hatayı seçiniz.